Ton Geers (1961) groeide op in de binnenstad van zijn geboortestad Utrecht en verhuisde in 1985 - na het afronden van de studie Publiciteitsvormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht - naar Breugel in Noord-Brabant. Na een carrière als art-director bij verschillende reclamebureaus, startte hij in 1993 Goed Werk Communicatie, een bureau dat is gespecialiseerd in positionering en ontwikkeling van identiteiten.

Buiten de zakelijke carrière is Ton altijd als kunstenaar actief geweest. Naast het tekenen met Oost-Indische inkt en schilderen met acrylverf, werkte Ton vanaf eind jaren '80 aan vliegende objecten, met materialen zoals spinnaker en carbon en later met Loktapapier uit Nepal en bamboe. Ton bezocht festivals in landen over de hele wereld en heeft zijn objecten geëxposeerd in diverse musea in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk als strategisch-creatief adviseur bij Goed Werk, is Ton onder andere actief met landschapsfotografie, zowel met vrij werk als in opdracht. De laatste tijd experimenteert Ton met Artificial Intelligence om beelden te creëren. Zie imaigine.nl

Bij de klassieke landschapsfotografie van Ton is het streven om de reeds aanwezige sfeer van het landschap te benadrukken en te versterken. Het typerende licht in het beeld is leidend bij de bewerking – het schilderen met licht – in Adobe Camera Raw.

Ton fotografeert met een Canon 5DS R en een Canon EF 24-70 f/2.8L II USM

Ton Geers is lid van Fotogroep De Vriendschap, Olland 


Ton Geers
Lieshoutseweg 3
5694 NN Breugel
06 201 31 601
ton@tongeers.nl


Facebook
goedwerk.com